Den tyske fagbevægelse får sin første kvindelige formand

20220704-151045-4-1920x1281we
Den tyske pendant til FH har valgt sin første kvindelige formand. Det er Yasmin Fahimi, som ses i midten (Arkivfoto) Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
1. aug. 2022 06.30
Lige inden sommerferien fik den tyske fagbevægelse sin første kvindelige formand. Det er feministen Yasmin Fahimi, der nu står i spidsen for den tyske pendant til Fagbevægelsens Hovedorganisation. Ligestilling står højt på hendes dagsorden.

93,2 procent af de delegerede til den tyske fagbevægelses kongres valgte Yasmin Fahimi som formand. Det er første gang, en kvinde bliver valgt til den post. Og Fahimi er heller ikke hvem som helst. 

Yasmin Fahimi er erklæret feminist og kommer fra en stilling som statssekretær i det tyske beskæftigelsesministerium. Hun har tidligere både været medlem af det tyske parlament og arbejdet for fagforeningen IG BCE, der organiserer arbejdere i minedriften, den kemiske industri og energibranchen. 

I sin første tale som formand for den tyske pendant til FH, DGB, understregede Fahimi, at hun ønskede at "fremme ligestilling mellem kønnene på alle områder." Ligesom hun erklærede, at fagligt aktive indvandrere og homoseksuelle skulle være langt mere synlige i den tyske fagbevægelse.

Fri abort og for højere mindsteløn

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Ligestilling

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om ligestilling, køn, LGBT+ og mangfoldighed.

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Ligestilling
Allerede abonnent?

Glemt kodeord