To medlemmer af Europa-Parlamentet bevilger sig selv uretmæssig barsel

NVLL
Nikolaj Villumsen (EL) og Linea Søgaard-Lidell (V) har sammen skrevet et åbent brev til Europa-Parlamentets formand for at få indført barsel for parlamentsmedlemmer. De går begge på barsel efter sommerferien uden at have ret til det. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Philippe Buissin/Europa-Parlamentet
13. jul. 2022 13.01
Til efteråret går de to EU-parlamentarikere Nikolaj Villumsen (EL) og Linea Søgaard-Lidell (V) på barsel, selvom de ikke har ret til det.

Det er et demokratisk problem, at medlemmer af Europa-Parlamentet ikke har krav på barsel. Det mener Nikolaj Villumsen (EL) og Linea Søgaard-Lidell (V), der til daglig ellers sjældent er enige om mange ting, når der skal stemmes. 

LÆS OGSÅ: Aftale om øremærket barsel: Her er reaktionerne

Når medlemmer ikke har ret til barsel, betyder det også, at de ikke har ret til at indsætte en suppleant i deres fravær. Og derfor er der heller ingen til at forhandle og stemme på deres vegne, mens de er væk. 

“Venstre har fire stemmer, når jeg er der. Når jeg ikke er der, så er der kun tre. Ved nogle afstemninger, som den vi lige har haft om klima, har antallet af stemmer for og imod været meget tæt. Så det kan godt være afgørende, og Danmark går også glip af noget repræsentation,” siger Linea Søgaard-Lidell til A4 Ligestilling. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Ligestilling

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om ligestilling, køn, LGBT+ og mangfoldighed.

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Ligestilling
Allerede abonnent?

Glemt kodeord