Efter 15 år i dansk fagbevægelse:
Indtil for nylig var ligestillingspolitik en dødssejler

Majbrit_Berlau__n__stformand_2409-1200px
Majbrit Berlau har været næstformand i FH siden 2019. Efter sommerferien begynder hun i et nyt job som generalsekretær i Sex & Samfund. Foto: Fotograf: Jesper Ludvigsen
18. jul. 2022 06.06
Midt i august begynder Majbrit Berlau som generalsekretær i Sex & Samfund, men først ser hun tilbage på sin tid i fagbevægelsen og de mennesker og begivenheder, der har formet hende.

Resultater og fællesskaber. Det er de to mål, Majbrit Berlau altid har for øje i sit arbejde. I både Dansk Socialrådgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har hun arbejdet for at skabe en organisation, der er for alle medlemmer. For fællesskabet er afgørende for fagbevægelsen, forklarer hun. 

Derfor står OK 18 også for hende som en ilddåb, hvor det var vigtigt at sikre, at alle forbund og medlemmer stod last og brast med hinanden - også hvis forhandlingerne endte med konflikt. 

Til august har Majbrit Berlau sin sidste arbejdsdag som næstformand i FH. Dermed sætter hun punktum for 15  år i den danske fagbevægelse, der begyndte da hun blev regionsformand i Dansk Socialrådgiverforening i 2007 og siden tiltrådte som formand for Dansk Socialrådgiverforening i november 2012, efter at hun ved en urafstemning blandt medlemmerne fik 71,6 procent af stemmerne.

Tilbageblikket

A4 Ligestilling taler med mennesker, der har sat et aftryk på ligestillings- og kønsdebatten. De ser tilbage på brydninger og landvindinger på feltet.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Ligestilling

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om ligestilling, køn, LGBT+ og mangfoldighed.

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Ligestilling
Allerede abonnent?

Glemt kodeord