Direktør:
Lad os få noget mere kvindepis i dansk ledelse

Lisbeth_Odgaard_Damm_pressefoto__1920_px
Lisbeth Odgaard, direktør og grundlægger, Potiential Co. Pressefoto.
2. jun. 2022 06.30
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

FORLEDEN LÆSTE JEGLinkedIn om, hvordan to ældre herrer havde drøftet deres bestyrelsesposter i dansk SMV-erhvervsliv ved en konference. Den ene, lad os kalde ham Jens, var ikke begejstret.

The Old Boys Club er under beskydning, og det synes nogle af medlemmerne af klubben egentlig ikke er særlig fedt
Lisbeth Odgaard Damm, direktør og diversitetsekspert

”Nu har ejeren fandme fået et eller andet kvindepis i hovedet omkring en kompetencebaseret bestyrelse,” udbrød han og fortsatte: ”Jeg har siddet i den bestyrelse i 5 år. Nu er der risiko for at jeg ryger ud, fordi en eller anden idiot har overbevist ham om, at en bestyrelse skal kunne noget mere." Hvorefter samtalen videre afslørede, at han betragtede posten som en loppetjans, hvor han ikke rigtig behøvede at bidrage med det store, men fik 85.000 kroner til gengæld for – ja, tilsyneladende ganske lidt.

LÆS OGSÅ: Ledernes Hovedorganisation: Intet foto på CV'et, tak

Jeg tror for så vidt ikke, at fokus på kompetencer er mere kvindeligt, end det er mandligt. Faktisk er det jo en af kvinde-kvote-modstandernes primære argumenter; at det er kompetencerne og ikke kønnet, der skal afgøre en kandidats bestyrelsespost. Og der findes heldigvis masser af top-kompetente mænd og kvinder, som gør det fantastisk og er dybt kompetente i bestyrelsesarbejdet derude.

MEN DENNE SAMTALE sætter paradoksalt nok fokus på, hvordan det i mange tilfælde netop har været kønnet – eller nærmere det faktum, at alle bestyrelseskammeraterne har samme køn (og alder og frisure og slipsemønster) – der i høj grad har understøttet overvægten af mænd i magtsfæren. Og kombinationen af køn, alder, frisure og slips i klubben betinger på forunderlig vis, at ikke alle i klubben nødvendigvis behøver have de rette kompetencer til at sidde med. Det er nok, at Rup ligner Rip og Rap. Men nu udfordres denne logik, og det gør ondt visse steder.

LÆS OGSÅ: Yildiz Akdogan: Derfor har jeg skiftet holdning til kvindekvoter

Jeg ved, at udbruddet er, om ikke repræsentativt, så i hvert fald illustrerende for en problematik, der gør sig gældende flere steder i magtsfærerne rundt omkring i øjeblikket.

At "the Old Boys Club" er under beskydning, og det synes nogle af medlemmerne af klubben egentlig ikke er særlig fedt. Det er vel forståeligt nok: Hvis du er i fare for at miste et privilegium – i dette tilfælde prestige og et udmærket bestyrelsesvederlag – ville du vel også øffe lidt, ikke?

Men det er et nødvendigt opgør, som let bliver gjort til et ”mand/kvinde”-spørgsmål, men som bunder meget dybere, fordi det jo i virkeligheden handler om, hvad der er bedst for de danske virksomheder – og dermed Danmark som samfund. Fællesskabet må træde i forgrunden og personlig vinding i baggrunden.

Lad os få meget mere ”kvindepis” ind; så meget, faktisk, at vi holder op med at give det et køn
Lisbeth Odgaard Damm, direktør og diversitetsekspert

For prøv at tænke på, hvad sådan en bestyrelse kunne udrette mere, hvis alle bestyrelsesmedlemmerne arbejdede i bestyrelsen med deres kompetencer, i stedet for at nogle blot ”sidder” i den? Hvor meget potentiale og produktivitet er virksomheden, og dermed vores samfund, gået glip af?

Vi ved det ikke, men jeg vil gerne postulere, at når man argumenterer mod kvinde-kvoter af hensyn til kompetencerne i bestyrelsen, argumenterer man samtidig for Jens med slipset ovenfor. Og det skubber i hvert fald ikke til virksomhedens potentiale. Tværtimod.

Så lad os få meget mere ”kvindepis” ind; så meget, faktisk, at vi holder op med at give det et køn.

Vi er heldigvis godt på vej. For tankerne, som Jens havde det svært med, kommer i øjeblikket sivende fra alle sider, og ændrer dynamikkerne i magtsfærerne indefra. Dermed bliver det ikke til en skyttegravskrig mellem mænd og kvinder, men til et erhvervs-eksistentielt spørgsmål, som det i stigende grad bliver svært at stille sig kritisk over for. Og det er der brug for, hvis vi skal have alle kompetencer i spil de rigtige steder.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].