Kvinfo sletter køn, alder, navne, billeder og etnicitet fra jobansøgninger:
"Vi prøver at tage vores egen medicin"

20201120-142546-5-5916x3944ma
Henriette Laursen forklarer, at Kvinfo gennem to år har benyttet den "blinde rekruttering", som koster ekstra i tidsforbrug, men er en fordel, fordi man får en mere mangfoldig arbejdsplads. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
8. jun. 2022 10.55
Kvinfo siger nej tak til identitetsmarkører i de ansøgninger, som de modtager. Det er for at fremme diversiteten, og initiativet har nu resulteret i, at videnscentret er blevet nomineret til en pris.

Måden, virksomheder rekrutterer på, er under forandring. 

Alternative metoder vinder frem, for eksempel hos Ledernes Hovedorganisation der frabeder sig fotos på tilsendte CV'er, som A4 Ligestilling tidligere har fortalt.

Hos Kvinfo går de et skridt længere og fjerner køn, alder, billede, etnicitet og navn fra de ansøgninger, de modtager, inden de når frem til personerne, der skal bedømme dem. Og tiltaget har nu resulteret i, at videnscentret er blevet nomineret til en pris af Danish Diversity Award.

Det skriver mediet Finans

Egen medicin

"Vi prøver at tage vores egen medicin og gøre op med vanetænkning. Mange tænker, at Kvinfo nemt kan finde ud af det med mangfoldighed, men det er det, som er pointen: Virksomheder bliver nødt til at gøre noget særskilt. Diversitet kommer ikke af sig selv," siger Henriette Laursen, direktør i Kvinfo, til Finans. 

Henriette Laursen forklarer til Finans, at Kvinfo gennem to år har benyttet metoden, som  betegnes som 'blind rekruttering'.

LÆS MERE: Ledernes Hovedorganisation: Intet foto på CV'et, tak

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Ligestilling

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om ligestilling, køn, LGBT+ og mangfoldighed.

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Ligestilling
Allerede abonnent?

Glemt kodeord