Hvor er ledelsen? Hver fjerde kvinde oplever negativ forskelsbehandling

20220626-164902-1-5897x3931ma
Det er først og fremmest et ledelsesansvar, at medarbejderne ikke skal opleve forskelsbehandling på baggrund af deres køn,” siger Sara Vergo, formand for Djøf. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
25. jul. 2022 06.12
Forskelsbehandling på jobbet er hverdagskost for kvinder, viser en ny undersøgelse fra Djøf. Det kan være forklaringen på, at færre kvinder får en karriere i ledelse. Det er ledelsens opgave at løse det, mener Djøfs formand. 

Langt de fleste mænd oplever ingen negativ forskelsbehandling. Men andelen af kvinder, der oplever negativ forskelsbehandling, er signifikant. En ny undersøgelse fra Djøf viser, at knap hver fjerde kvinde har angivet, at de er blevet negativt forskelsbehandlet på grund af deres køn, mens det kun gælder for fem procent af mændene.

Knap hver femte kvinde oplever i nogen eller høj grad, at der er særlige spilleregler for dem, mens det kun er gældende for otte procent af mændene. Denne kønsforskel ses inden for alle aldersgrupper og inden for både den private og den offentlige sektor. 

LÆS OGSÅ: Danmark rasler ned af listen, når det gælder ligestilling

“Meget af det handler om en gammel kultur på arbejdspladserne, og den skal vi have gjort op med. #metoo har været med til at skærpe vores blik for mænd og kvinders forskellige vilkår - uanset om vi taler om seksuel chikane eller sexisme,” siger Sara Vergo, der er formand for Djøf.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Ligestilling

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om ligestilling, køn, LGBT+ og mangfoldighed.

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Ligestilling
Allerede abonnent?

Glemt kodeord