Se DI's 5 råd til at sikre en mere divers rekruttering

20220114-165908-L-8256x5504ma
Dansk Industri arbejder med at fremme diversitet i danske virksomheder. De tager deres egen medicin og vil arbejde arbejde målrettet for at forbedre kønsdiversiteten i DI’s mange udvalg. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
16. jun. 2022 06.00
Det er et samfundsansvar at sikre diversitet i danske virksomheder, mener Dansk Industri, som kommer med fem konkrete råd til, hvordan man kan sikre mere diversitet, når man rekrutterer medarbejdere.

Danske virksomheder mangler arbejdskraft, og derfor har de brug for at trække på alle kræfter. Det betyder, at der er momentum for at arbejde med en mere divers rekruttering. 

Derfor har DI’s Forretningsudvalg valgt at afsætte ti millioner kroner til en styrket indsats, der skal omsætte gode intentioner og fine ord til konkret handling og resultater, skriver Dansk Industris magasin DI Business.

“Når virksomheder investerer i diversitet, så investerer de samtidig i innovation, kreativitet og meningsfuldhed for medarbejdere”, forklarer Mikkel Haarder, der er underdirektør og chef for forskning, uddannelse og mangfoldighed i Dansk Industri (DI) til A4 Ligestilling.

“Men virksomheder skal også gøre det, fordi vi som samgund har en fælles opgave i at sikre, at alle har mulighed for at udfolde deres talenter,” tilføjer underdirektøren.  

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Ligestilling

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om ligestilling, køn, LGBT+ og mangfoldighed.

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Ligestilling
Allerede abonnent?

Glemt kodeord