Aalborg Universitet vil uddanne medarbejdere i diversitet og inklusion

20150319-132507-3-4928x3280ma
Aalborg Universitet tilbyder alle medarbejdere kurser i i diversitet og inklusion. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
16. maj 2022 06.00
Med en række kurser vil universitets ledelse lære medarbejderne, hvordan ubevidst bias kan spænde ben for målrettet kommunikation og give dem redskaber til at træffe beslutninger, som er renset for de utilsigtede præferencer.

De fleste af os har et indre billede af, hvordan en håndværker, en professor eller en advokat ser ud. Og for mange af os vil alle tre nok være mænd. Den slags fordomme, som ofte virker helt ubevidst, vil Aalborg Universitet gerne forsøge at komme til livs. 

Derfor lancerer universitetets Udvalg for Ligestilling og Diversitet en række nye kurser, der blandt andet skal gøre op med ubevidst bias. 

"Vi ekskluderer sjældent nogen bevidst. Vi gør det, fordi vi bliver utrygge, når folk ikke ligner os selv. Det kan være i samarbejdet med kollegaer, når vi udøver ledelse eller i vores måde at kommunikere på. Derfor tilbyder vi nu denne kursusrække, så vi kan blive bevidste om det ubevidste," fortæller dekan Lars Hvilsted Rasmussen, formand for AAU’s Udvalg for Ligestilling og Diversitet (ULD) i en pressemeddelelse.

I løbet af foråret og efteråret 2022 bliver det muligt for alle medarbejdere på Aalborg Universitet at tilmelde sig kurser i ubevidst bias, inkluderende sprog og kommunikation, inkluderende ledelse samt kulturel intelligens.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Ligestilling

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om ligestilling, køn, LGBT+ og mangfoldighed.

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Ligestilling
Allerede abonnent?

Glemt kodeord