3F-næstformand:
Det skal være lige så normalt at være kvindelig slagter som mandlig sygeplejerske

Tina_Christensen
Foto: Pressefoto 3F
30. maj 2022 06.00
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
Hvis vi skal gøre op med det kønsopdelte uddannelsesvalg, skal vi sørge for, at kønsminoriteterne har nogle af spejle sig i. Det handler om tryghed, og det skaber vi med mønsterbrydere og mentorer.

DET ER IKKE NEMT at starte på noget nyt, hvis du skiller dig ud. Desværre er det stadig sådan, at du skiller dig ud, hvis du som kvinde starter på en tømrer-erhvervsuddannelse eller som mand starter som sosu-assistent.

Men sådan skal det ikke være. Det skal være lige så normalt at være kvindelig slagter som mandlig sygeplejerske. Derfor skal vi også gøre en større indsats for at sætte tidligere ind og skabe trygge rum for de unge, som starter på en erhvervsuddannelse, hvor de som køn ikke er bredt repræsenteret – endnu.

Temadebat: Det kønsopdelte uddannelsesvalg

Køn spiller stadig en afgørende rolle, når danske unge skal vælge en ungdomsuddannelse. Det gælder især på erhvervsuddannelserne, hvor nogle uddannelser domineres næsten helt af enten mænd eller kvinder. Hvad skal der til, før vi for alvor kan sige farvel til det kønsopdelte uddannelsesvalg og arbejdsmarked?

Det har A4 Ligestilling spurgt en række aktører og eksperter om.

Deltagere i debatserien:

  • Cille Skaarup, møbelsnedker og ambassadør for Boss Ladies
  • Maria Thiemer, konsulent Danmarks Evalueringsinstitut
  • Tina Christensen, næstformand 3F
  • René Nielsen, næstformand Dansk Metal
  • Tina Voldby, underdirektør Tekniq Arbejdsgiverne
  • Vinni Jakobsen, sektornæstformand for social- og sundhedssektoren i FOA
  • Mikkel Haarder, underdirektør for uddannelse, forskning og mangfoldighed i Dansk Industri

Hvis vi skal lykkes med at skabe erhvervsuddannelser, der både er attraktive for mænd og kvinder, må vi gøre op med årtiers fordomme og stereotyper. Det kræver et opgør på tværs af uddannelser, men også et opgør, der inddrager arbejdsmarkedet.

EN AF DE STØRSTE udfordringer unge kvinder og mænd møder, når de starter i et fag, hvor de er underrepræsenteret, er mødet med virkeligheden under lærlingetiden. På erhvervsuddannelserne kan vi iværksætte nok så mange tiltag, der skal sikre en tryg start på uddannelsen, men hvis denne tryghed ikke fortsætter videre i uddannelsesforløbet og i lærlingeforløbet, springer de unge fra.

Mødet med virkeligheden kan være hårdt, og der er desværre mennesker derude, der ikke kan se ud over deres egne forstokkede fordomme. Det har en stor påvirkning, hvordan man bliver mødt som ny i sit fag, og hvis man bliver bedømt på sit køn og ikke sit håndværk, kan det være en væsentlig faktor til at springe fra uddannelsen.

LÆS OGSÅ: Tidligere smedelærling: Jeg vil hellere se op i februar-pigens æggestokke, end jeg vil tales til som snotdum

Derfor skal vi blive bedre til at klæde vores unge mennesker på, til hvad de kan risikere at møde derude, men vi skal også give dem nogen, som de trygt kan komme til. Nogle som de kan se op til, dele deres oplevelser med og føle at de ikke er alene.

HELDIGVIS HAR VI ALLEREDE en række dygtige og dedikerede mennesker, der gør en forskel for unge mennesker i opgøret med det kønsopdelte arbejdsmarked. I fagbevægelsen uddanner vi ikke blot tillidsvalgte, så de er bedre klædt på til at forebygge og modvirke diskrimination. I fagbevægelsen tilbyder vi også faglærte, som er nyuddannede eller under uddannelse, muligheden for en mentor – og det er dette tilbud, som vi i endnu højere grad skal have bragt på banen i opgøret med det kønsopdelte uddannelsesvalg.

Vi skal have mønsterbryderene frem i lyset, for det er deres historier og erfaringer, som gør en forskel. De er vigtige, hvis vi skal skabe den tryghed og genkendelighed, som kan virke fjern, når man er kønsminoritet i sit fag. De unge har brug for nogle, de kan spejle sig i, og derfor er mønsterbrydernes historier og mentorernes støtte og vejledning, særlig vigtig.

Ingen skal dømmes på baggrund af deres køn, race, religion eller etnicitet, og det har absolut intet at sige i forhold til, om man er god eller dårlig til sit håndværk
Tina Christensen, næstformand 3F

Vi har allerede samlet en række erfarne faglærte i fagbevægelsen, som har været mønsterbrydere inden for deres fag, men vi har brug for endnu flere. Derfor mener jeg, at vi skal styrke vores indsats for at udbedre mentorordningerne og sørge for, at de dækker alle erhvervsuddannelserne – og vi skal med mønsterbrydernes hjælp skabe et nyt arbejdsmarked, hvor det er lige så almindeligt at være kvindelig håndværker som mandlig rengøringsassistent.

Ingen skal dømmes på baggrund af deres køn, race, religion eller etnicitet, og det har absolut intet at sige i forhold til, om man er god eller dårlig til sit håndværk.

Jeg siger ikke, at det er en mirakelkur, men hvis skal gøre op med det kønsopdelte uddannelsesvalg og arbejdsmarked, må vi styrke de unge under deres lærlingeforløb. En styrke som de kan få igennem mentorer og mønsterbrydere.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].